Calendar transferul elevilor

pentru anul școlar 2023-2024

 

  1. 29.06 –04.08.2023 – Perioada depunere dosare transfer.

Orar: 10.00-12.00 (zile lucrătoare)

  1. 10.08.2023 – Afișarea Hotărârii Consiliului de Administrație privind transferul elevilor
  2. 11.08.2023 – Afișarea programării testelor și a examenelor de diferență pe site-ul liceului și avizier
  3. 16.08.2023- 30.08.2023 – Perioada examenelor diferență/testelor
  4. 31.08.2023 Afișarea Hotărârii Consiliului de Administrație privind transferul elevilor în urma susținerii testelor și a examenelor de diferență
  5. Acte necesare:

Pentru elevii Colegiului Național David Prodan” Cugir

  1. a) Cerere pentru transfer (formatul tip a liceului)
  2. e) Copie carte de identitate susținător legal;

Pentru elevii altor unități școlare care solicită transferul la Colegiul Național „David Prodan” Cugir

  1. a) Cerere pentru transfer (formatul tip a liceului)
  2. b) Foaia matricolă pentru toți anii școlari studiați la altă unitate de învățământ;
  3. c) Copie certificat de naștere elev;
  4. d) Copie carte de identitate elev;
  5. e) Copie carte de identitate susținător legal;

 

Articole din regulamentul de organizare și funcționare a

Colegiul Național “David Prodan” Cugir despre transferul elevilor:

Articolul 147

Transferul elevilor la Colegiul Național “David Prodan” Cugir se face cu aprobarea consiliului de administrație al liceului și cu avizul consultativ al consiliului de administrație al unității de învățământ de la care se transferă.

Articolul 148

În învățământul liceal sau postliceal, aprobarea transferurilor la care se schimbă filiera, specializarea este condiționată de promovarea examenelor de diferență.

  1. Disciplinele la care se susțin examene de diferență se stabilesc prin compararea celor două planuri-cadru. Modalitățile de susținere a acestor diferențe se stabilesc de către consiliul de administrație al Colegiului Național “David Prodan” Cugir și la propunerea membrilor comisiei pentru curriculum.

Articolul 149

  1. în cadrul învățământului liceal, elevii din clasele a X-a – a XII/XIII-a se pot transfera, de regulă, dacă media lor din ultimul an este cel puțin egală cu media ultimului promovat din clasa la care se solicită transferul;

 

Articolul 151

  1. Transferul elevilor de la o formațiune de studiu cu predarea unei limbi de circulație internațională în regim normal la o formațiune de studiu cu predare intensivă, respectiv bilingvă a unei limbi de circulație internațională se realizează la nivel liceal, începând cu clasa a IX-a, astfel: elevii care se transferă la clasele cu predare intensivă, respectiv bilingvă a unei limbi de circulație internațională vor susține examene de diferență (după caz) și un test de verificare a competențelor lingvistice la Colegiul Național “David Prodan” Cugir  la care se transferă.
  2. Transferul elevilor la Colegiul Național “David Prodan” Cugir, la clasa cu profil real, specializarea matematică informatică-intensiv informatică, se face în condițiile prezentului regulament, în urma susținerii unor teste la disciplinele matematică și informatică. Transferul va fi condiționat de obținerea cel puțin a  notei 7 la aceste teste de elevul care solicită transferul. În caz de egalitate a mediilor, departajarea se va face in funcție de media testelor în mod descrescător și, în caz de egalitate, în funcție de media generală anuală a elevilor.
  3. Subiectele aferente testelor/probelor vor fi elaborate la nivelul Colegiului Național “David Prodan” Cugir de către o comisie desemnată în acest sens de directorul liceului.

 

Informații suplimentare din regulament aici:

https://cndp.info/wp-content/uploads/2023/06/2022-2023-regulament-intern-02.05.2023.pdf

 

Informații suplimentare secretariat tel: 0258 751 306

 

Director

prof. Toderescu Petru Alin